Υλικά:
1 κιλό κιμάς σόγιας
2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό, δάφνη
αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση:
Βράζουμε την σόγια να βράσει μέχρι να πιει το ζουμί της ή την μουσκεύουμε για μερικές ώρες. Μόλις γίνει, την τσίβουμε (αν χρειάζεται).
Προσθέτουμε στην τριμμένη ντομάτα αλάτι, πιπέρι, λάδι και τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά. Ζυμώνουμε τους κεφτέδες, βάζοντας μέσα τους λίγο αλεσμένο κρεμμυδάκι και σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις τους κάνουμε μπάλα τους πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην διαλύουν.
Βάζουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και από πάνω τους τους κεφτέδες, προσθέτουμε την δάφνη και τα μυροδικά μας, το λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.
4 σχόλια:
Ωραία φαίνεται η συνταγή μόνο που δεν κατάλαβα: τη σάλτσα ντομάτας τί την κάνουμε τελικά;
Καλησπέρα :)
Την σάλτσα ντομάτας την έχουμε στην κατσαρόλα που θα βάλουμε τα κρεμμύδια, τους κεφτέδες, την δάφνη και τα μυροδικά.
Ευχαριστώ! Πολύ καλή η συνταγή. Η μητέρα μου είχε κάνει σόγια στιφάδο πριν χρόνια και έτσι έψαξα στο internet και βρήκα τη συνταγή σου. Τη δοκιμάσαμε και μας άρεσε πολύ και γι' αυτό σήμερα την ξαναφτιάχνω!
=)χαίρομαι που σας άρεσε
Δημοσίευση σχολίου