Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2008

Ντοματόπιτα ανοιχτή

Υλικά:
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
τα 2/3 από ένα φλυτζάνι φυτικό βούτυρο
1/2 φλυτζάνι παγωμένη σόδα
250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
2 κουταλιές βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
4-5 ντομάτες μέτριες
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ με το αλάτι. Τρίβετε μέσα το βούτυρο και ραντίζετε το μίγμα με την σόδα. Μαζεύετε την ζύμη σε μια μπάλα, την ζυμώνετε, ελαφρά, και την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο.
Σοτάρετε τα μανιτάρια με το βούτυρο, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και μερικές κουταλιές σούπας νερό. Τα βράζετε για μερικά λεπτά και ρίχνετε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανοίγετε την ζύμη σε χοντρό φύλλο και την στρώνετε σε ταψάκι. Βάζετε μέσα το μίγμα των μανιταριών και στην επιφάνεια τις φέτες ντομάτας κυκλικά κατά τρόπο ώστε η μία φέτα να μισοσκεπάζει την άλλη. Τις περιχύνετε με λίγο βούτυρο λιωμένο και τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Ψήνετε την τάρτα ντομάτας, με μέτριο φούρνο, επί 50 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: