Υλικά:
2 φλυτζάνια ρύζι
1/2 φλυτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
1/2 φλυτζάνι κουκουνάρια φουσκωμένα σε 1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζανάκι λάδι
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλάκι αλάτι
2 1/2 φλυτζάνια νερό ζεστό
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, στραγγίζουμε τα κουκουνάρια από το νερό και τα ρίχνουμε μέσα. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τέλος το νερό. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και αφήνουμε μέχρις ότου πιει όλο το νερό.
1 σχόλιο:
Καλή μέρα
Στην συνταγή σας κάτι με το νερό δεν πάει καλά. Μάλλον είναι λίγο. Το ρύζι δεν πρόλαβε να γίνει.
Γευστικώς πάντως είναι ωραίος συνδυασμός.
Δημοσίευση σχολίου