Υλικά:
1 κιλό μπαρμπουνοφάσουλα (χάντρες)
1 φλυτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ. ώριμες ντομάτες
3 φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι λάδι
1 κουταλιά κοφτή ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίστε τα φασόλια από τα τσόφλια τους (αν δεν είναι η εποχή τους, πάρτε δύο σακουλάκια κατεψυγμένα μπαρμπουνοφάσουλα). Πλύντε τα και αφήστε τα να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι και σωτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε τα φασόλια, γυρίστε τα μερικές φορές και ρίξτε τρία φλυτζάνια νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε τα φασόλια για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ πολτοποιήστε τις ντομάτες στο μπλέντερ και προσθέστε τες στα φασόλια μαζί με το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να γίνουν τα φασόλια και να εξατζιστούν τα υγρά. Εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό ακόμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου