Υλικά:
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
1 μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουτ. κορίανδρος αλεσμένος
1/3 φλυτζανιού φουντούκια τριμμένα
2 κουτ. αλεύρι ολικής αλέσεως
30 γρ. λιωμένο φυτικό βούτυρο
2 κουτ. νερό
1 φλυτζάνι ξερό ψωμί τριμμένο
1/3 φλυτζανιού σουσάμι
λάδι για φριτέζα
Εκτέλεση:
Ανακατώστε καλά τα καρότα, το κολοκυθάκι, τα κρεμμυδάκια, τον κορίανδρο, τα φουντούκια, το αλεύρι και το βούτυρο. Χωρίστε το μείγμα σε 10 ίσες μερίδες και πλάστε κροκέτες. Βουτήξτε τες σε λίγο αλεύρι και λίγο νερό. Κυλίστε τες στο σουσάμι και το τριμμένο ψωμί. Βάλτε τις κροκέτες στο ψυγείο για 1 ώρα. Τηγανίστε τες στην φριτέζα μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου