Υλικά:
125 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
3 φέτες χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
4 σκελίδες σκόρδο φρέσκες
4 κουτ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο με φρουτώδες άρωμα (αν βρείτε)
2 κουταλιές άσπρο κρασόξυδο
1 λίτρο πολύ παγωμένο νερό
1 μικρό τσαμπί άσπρα σταφύλια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
αλάτι
Εκτέλεση:
Κρατάτε στην άκρη 4 αμύγδαλα και βάζετε τα υπόλοιπα σε μιξεράκι μαζί με το ψωμί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το μισό παγωμένο νερό. Χτυπάτε να γίνουν πολτός και προσθέτετε σιγά σιγά νερό ώσπου να πετύχετε την πυκνότητα που θέλετε στη σούπα, η σούπα πρέπει να είναι απαλή, αλλά όχι αραιή.
Προσθέτετε στη συνέχεια το αλάτι και το κρασόξυδο. Ανακατεύετε καλά. Βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα πριν τη σερβίρετε. Θα πρέπει να είναι πολύ παγωμένη όταν θα τη σερβίρεε. Τη μοιράζετε σε 4 μπολ, διακοσμείτε με 1 αμύγδαλο και τα στραφύλια.
Ισπανική Συνταγή.
Η συγκεκριμένη σούπα, προηγήθηκε στις διάσημης γκασπάτσο και φτιάχνετε με αμύγδαλα αντί για ντομάτες. Αρωματίζεται με άφθονο σκόρδο και είναι εξαιρετικά δροσιστική για μία ζεστή μέρα.
Η φωτογραφία είναι από: http://imgserv.ya.com/foros3.ya.com/pub/uploadedimg/p/5/i_1uw036lv7vwik_ml3mv75p.jpg
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου