Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο, 24 Μαΐου 2008

Φασολάκια Φρέσκα με Κιμά Σόγιας

Υλικά:
1/2 κιλό φασολάκια
1 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 ντομάτες
250 γρ. κιμά σόγιας
μερικά μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
κύμινο

Εκτέλεση:


Καθαρίζετε τα φασολάκια, τα πλένετε και τα στραγγίζετε. Τα βάζετε σε κατσαρόλα να βράσουν μαζί με ψιλοκομμένα μανιτάρια, ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά σας, την ζάχαρη και λίγο κρεμμυδάκι. Τα αφήνετε εκεί μέχρι να μαλακώσουν.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα μαραίνετε σε λίγο νερό. Μόλις μαραθούν προσθέστε το λαδάκι. Προσθέστε επίσης και τον κιμά της σόγιας και ανακατέψτε μέχρι να πιει όλο του ζουμάκι. Ρίξτε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και το αλατοπίπερο μαζί με το κύμινο και τα αφήνετε για 10-15 λεπτά.

Μόλις γίνουν τα φασολάκια και ο κιμάς, τα βάζετε σε μία πιατέλα και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: