Υλικά:
500 γρ. farfalle (φτιογκάκια)
1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστούνια
1/2 κιλό μπρόκολο
τις κορυφές από 1 κιλό σπράγγια φρέσκα (κόβουμε 5-6 πόντους από την κορυφή)
250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές φυτικό βούτυρο
1/2 φλυτζάνι μαϊντανό
4 κουτουλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τις κορυφές από τα σπαράγγια και σε σιγανή φωτιά σοτάρουμε κι αυτά μέχρι να μαλακώσουν, για 8-10 λεπτά. Εν τω μεταξύ κόβουμε το επάνω μέρος του μπρόκολου (τον ανθό) με λίγο κοτσανάκι και το βράζουμε για 2 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια 2-3 λεπτά λιγότερο απ' τις οδηγίες βρασμού, τα βουτυρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τα τον μαϊντανό. Στρώνουμε το 1/3 από τα ζυμαρικά σε βουτυρωμένο πυρές από πάνω στρώνουμε τα μισά λαχανικά, έπειτα το άλλο 1/3 από τα ζυμαρικά, μετά τα υπόλοιπα λαχανικά και τέλος πάλι ζυμαρικά. Περιχύνουμε με την φυτική κρέμα γάλακτος, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160 βαθμούς.
παραλλαγή συνταγής από: http://www.primogusto.gr/bibliosyntagon.asp
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου