Υλικά:
1/2 κιλό ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κουταλιές μαύρο πιπέρι κοπανισμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι καρυ
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
λίγα φύλλα σέλινο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι λάδι
2 κουταλιές αλεύρι
1 φλυτζάνι φρυγανιά
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
λίγο λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι και το σουρώνουμε. Στη συνέχεια σε μια λεκάνη αναμιγνύουμε τα μπαχαρικά, το μαϊντανό, τη μισή ποσότητα λαδιού και το ρύζι. Τα ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε στροφφυλές μπαλίτσες. Τα βουτάμε στη φρυγανιά και μετά τα τηγανίζουμε.
Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα βράζουμε το καρότο, το σέλινο, το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε το αλεύρι διαλυμένο με λίγο κρύο νερό και τέλος τα γιουβαρλάκια. Αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου