Υλικά:
1 κιλό μήλα
150 γρ. ζάχαρη
κανέλα για το πασπάλισμα
1 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα μήλα από την φλούδα και τα κουκουτσια και τα κόβετε τα μήλα σε κυβάκια. Βάζετε σε μία κατσαρόλα χλιαρό νερό, περίπου 1 φλυτζάνι, τη ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση, ώστε να μη λιώσει καλά η ζάχαρη. Ρίχνετε μετά τα μήλα και τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να γίνουν. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στο σερβίρισμα μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα (προαιρετικά)
1 κιλό μήλα
150 γρ. ζάχαρη
κανέλα για το πασπάλισμα
1 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα μήλα από την φλούδα και τα κουκουτσια και τα κόβετε τα μήλα σε κυβάκια. Βάζετε σε μία κατσαρόλα χλιαρό νερό, περίπου 1 φλυτζάνι, τη ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση, ώστε να μη λιώσει καλά η ζάχαρη. Ρίχνετε μετά τα μήλα και τα αφήνετε να βράσουν ώσπου να γίνουν. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στο σερβίρισμα μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου