Υλικά:
3-4 μέτρια αχλάδια
18-240 γρ. δαμάσκηνα
145 γρ. νερό
145 γρ. άσπρο κρασί
60 γρ. καστανή ζάχαρη
3 κουτ. σούπας στραγγισμένα βερίκοκα τουρσί.
Για το γαρνιρισμα: 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Τοποθετείτε τα δαμάσκηνα σε ένα μπολ, προσθέτετε το νερό και το κρασί να τα σκεπάσουν. Τα αφήνετε όλη την νύχτα να μουσκέψουν και μετά τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζετε τα αχλάδια, τα τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα με τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και τα βερίκοκα και τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα γαρνίρετε με το πορτοκάλι κομμένο σε φέτες.
Πηγή: Νεώτατη Μαγειρική Ζαχαροπλαστική, εκδόσεις ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου