Υλικά:
6 αγκινάρες
1/2 φλυτζάνι φυτικό βούτυρο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
άνηθο ψιλοκομμένο
1 κιλό αρακά
χυμό από 1 λεμόνι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε τις αγκινάρες. Τις χωρίζετε στη μέση και τις ρίχνετε αμέσως σε νερό με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια ωσότου μαραθούν. Ρίχνετε άνηθο και 1 κουταλιά σούπας γεμάτη αλεύρι.
Ανακατεύετε το μείγμα και προσθέτετε τις αγκινάρες, τον αρακά, αφού τον καθαρίσετε, αλάτι, πιπέρι. Ρίχνετε 3 φλυτζάνια με νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει επί μισή ώρα περίπου. Στο σερβίρισμα πασπαλίστε με μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου