Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο, 31 Μαΐου 2008

Μαυρομάτικα φασόλια με πλευρότους

Υλικά:
500 γρ. Μαυρόματικα φασόλια
300 γρ. Μανιτάρια πλευρότους ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κουταλάκι ξερό θυμάρι
αλατοπίπερο
λάδι
μανιτάρια πλευρότους για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Αφήνετε τα φασόλια για μερικές ώρες στο νερό. Βάζετε τα φασόλια και τα μαντάρια σε μεγάλη κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό. Βράζετε για 2 λεπτά. Βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να «σταθούν» για 1 ώρα, χωρίς να τα σουρώσετε.
Βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό για να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα αδειάζετε στο μείγμα με τα φασόλια μαζί με το θυμάρι, λίγο λάδι και το αλατοπίπερο. Βάζετε πάλι στη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν καλά τα φασόλια. Σκεπάζετε με λίγα μανιτάρια πλευρότους (αν τα χρησιμοποιήσετε) και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: