Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008

Καναπεδάκια Λαχανικών

Υλικά:
12 φέτες φωμί από μπαγκέτα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
80 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Σκέπασμα με πιπεριές:
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
  • Σκέπασμα με ντομάτα και βασιλικό:
2 ώριμες ντομάτες
3 κουταλιές ψιλοκομμένος βασιλικός
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  • Για το σκέπασμα με τις πιπεριές:
Κόβετε όλες τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και τις ψληνετε σε ζεστό γκριλ, ώσπου να μαυρίσει η φλούδα τους και να αρχίσει να σκάει. Τις βάζετε σε σακουλάκι κουζίνας, για να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε. Κόβετε σε λωρίδες.
  • Για το σκέπασμα ντομάτας και βασιλικού:
Ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ανακατεύετε σε μπολ μαζί με τον βασιλικό και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε.

Ψήνετε το ψωμί, μέχρι να ροδίσει ελαφρά και όσο είναι ακόμη ζεστό το τρίβετε μαζί με το σκόρδο. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Τακτοποιείτε τις λωρίδες πιπεριάς στις μισές φέτες ψωμιού και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. Μοιράζετε το μίγμα με τις ντομάτες στις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: "Τί να μαγειρέψω στις γιορτές" Τεύχος 824, σειρά 2008, tv Ζαπινγκ

Δεν υπάρχουν σχόλια: