12 φέτες φωμί από μπαγκέτα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
80 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Σκέπασμα με πιπεριές:
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
- Σκέπασμα με ντομάτα και βασιλικό:
3 κουταλιές ψιλοκομμένος βασιλικός
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Για το σκέπασμα με τις πιπεριές:
- Για το σκέπασμα ντομάτας και βασιλικού:
Ψήνετε το ψωμί, μέχρι να ροδίσει ελαφρά και όσο είναι ακόμη ζεστό το τρίβετε μαζί με το σκόρδο. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Τακτοποιείτε τις λωρίδες πιπεριάς στις μισές φέτες ψωμιού και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. Μοιράζετε το μίγμα με τις ντομάτες στις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: "Τί να μαγειρέψω στις γιορτές" Τεύχος 824, σειρά 2008, tv Ζαπινγκ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου