Υλικά:
1 κιλό ρεβύθια
1 κουταλιά ταχίνι
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
πιπέρι, αλάτι,
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό από το βράδυ για να μουσκέψουν. Την άλλη μέρα τα σουρώνουμε και τα τρίβουμε για να φύγουν τα φλούδια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε καλά. Μετά τα στραγγίζουμε, βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με λίγο νερό.
Όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα ρεβύθια, τ' ανακατεύουμε λίγο, μετά λιώνουμε το ταχίνι σε ένα πιάτο ή νεροπότηρο με νερό, το βάζουμε στην κατσαρόλα, το ανακατεύουμε λίγο προσθέτοντας το λάδι και άμα πάρει βράση, τραβάμε από τη φωτιά και τον σερβίρουμε σε σουπιέρα.
Συνοδεύεται με ελιές, ή με κρεμμύδι κομμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου