Υλικά:
500 γρ. καλαμποκάλευρο
200 γρ. φυτικό βούτυρο
1/2 ποτ. Χλιαρό Νερό
Για τη γέμιση:
10 Μανιτάρια
5 Κολοκυθάκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι άνηθο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι άνηθο
2 Πιπεριές Φλωρίνης
Για τη κρέμα:
1 φλυτζ. Κάσιους (άψητα-ανάλατα)
1 φλυτζ. Αμύγδαλα
1 φλυτζ. Αμύγδαλα
2 κουτ. Σουσάμι
2 φύλλα βασιλικό
Αλάτι& Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
2-3 κουτ. Νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, λίγο αλάτι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μια ελαστική ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε σελοφάν και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα,να ξεκουραστεί. Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Έχουμε ακόμα χρόνο μέχρι να βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, οπότε φτιάχνουμε και τη κρέμα ξηρών καρπών. Ρίχνουμε στο μπλέντερ ένα φλυτζάνι κάσιους και ένα φλυτζάνι αμύγδαλα. Χτυπάμε καλά. Στη σκόνη που δημιουργείται προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και τα δύο φύλλα βασιλικού. Χτυπάμε ακόμα μια φορά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Η κρέμα είναι έτοιμη. Μετά από μισή ώρα βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε πέντε λεπτά να ξεκουραστεί. Τη τοποθετούμε στο πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση και ανοίγουμε σιγά-σιγά με τα χέρια το φύλλο. Προσέχουμε να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να καλύψει όλο το πάτο της φόρμας και τα πλαινά της. Ρίχνουμε πάνω από το φύλλο τα λαχανικά .Περιχύνουμε τα λαχανικά με τη κρέμα. Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά. Ο φούρνος δεν χρειάζεται να είναι προθερμασμένος. Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου