Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2008

Κομπόστα από ξερά δαμάσκηνα

Υλικά:
1 κιλό δαμάσκηνα ξερά
2 φλυτζάνια τσαγιού καστανή μη επεξεργασμένη ζάχαρη
κανέλα ακοπάνιστη, νερό

Εκτέλεση:
Πλένετε τα δαμάσκηνα μέσα σε καυτό νερό, τα βάζετε μέσα σε μια μεγάλη γυάλινη σουπιέρα, τα σκεπάζετε με κρύο νερό και τα αφήνετε να μαλακώσουν ολόκληρη την νύχτα.
Την επομένη τα ρίχνετε μαζί με το νερό μέσα σε μία κατσαρόλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και την κανέλα και τα βράζετε για 1 τέταρτο της ώρας.

2 σχόλια:

foxy vegan είπε...

Αναρωτιέμαι αν μπορώ να φτιάξω κομπόστα από φρέσκα δαμάσκηνα. Έχω δύο δέντρα στην αυλή και δεν ξέρω τι να τα κάνω τόσα δαμάσκηνα. Πέρυσι έπειξα στη μαρμελάδα!

Φωτιά + Πάγος είπε...

εγω τα κάνω συνήθως γλυκό δαμάσκηνο, με καστανή ζάχαρη ή με λευκή και λίγο νερό. Σε μερικές μέρες θα βάλω συνταγή και για ρόφημα από δαμάσκηνο και σιρόπι παγωτού. Θα τα ανεβάσω και στο φόρουμ των χορτοφάγων =)