Υλικά:
1 κιλό δαμάσκηνα ξερά
2 φλυτζάνια τσαγιού καστανή μη επεξεργασμένη ζάχαρη
κανέλα ακοπάνιστη, νερό
Εκτέλεση:
Πλένετε τα δαμάσκηνα μέσα σε καυτό νερό, τα βάζετε μέσα σε μια μεγάλη γυάλινη σουπιέρα, τα σκεπάζετε με κρύο νερό και τα αφήνετε να μαλακώσουν ολόκληρη την νύχτα.
Την επομένη τα ρίχνετε μαζί με το νερό μέσα σε μία κατσαρόλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και την κανέλα και τα βράζετε για 1 τέταρτο της ώρας.
2 σχόλια:
Αναρωτιέμαι αν μπορώ να φτιάξω κομπόστα από φρέσκα δαμάσκηνα. Έχω δύο δέντρα στην αυλή και δεν ξέρω τι να τα κάνω τόσα δαμάσκηνα. Πέρυσι έπειξα στη μαρμελάδα!
εγω τα κάνω συνήθως γλυκό δαμάσκηνο, με καστανή ζάχαρη ή με λευκή και λίγο νερό. Σε μερικές μέρες θα βάλω συνταγή και για ρόφημα από δαμάσκηνο και σιρόπι παγωτού. Θα τα ανεβάσω και στο φόρουμ των χορτοφάγων =)
Δημοσίευση σχολίου