Για 6-8 άτομα
Υλικά:
1 1/2 κιλό κολοκύθα
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο, κατά προτίμηση φρέσκο, ψιλοκομμένο
3 φλιτζ. κρασί λευκό ξηρό
αλάτι
1-2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
κλωνάρια δεντρολίβανο για στόλισμα
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίστε την κολοκύθα, κόψτε τη στη μέση κατά μήκος και με κουτάλι αφαιρέστε τα σπόρια. Κόψτε τη σάρκα σε κυβακια 1 εκ.Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το δεντρολίβανο, ανεβάστε τη φωτιά στο μέτριο και αφήστε το στη φωτιά για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε την κολοκύθα, το κρασί και 1 κουτ. γλυκού αλάτι. Το κρασί θα πρέπει σχεδόν να σκεπάζει την κολοκύθα. Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο νερό.
Αφήστε την κολοκύθα να βράσει για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να μαλακώσει και το ζουμί της να πυκνώσει σαν σιρόπι. Δοκιμάστεκαι βάλτε αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Περιχύστε με το ξίδι, ανακατέψτε, βάλτε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως, στολίζοντας με κλωνάρια δεντρολίβανο, αν θέλετε.
Από Βίγκαν Forum
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου