Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2008

Κομπόστα από αχλάδια στον φούρνο

Υλικά:
1 κιλό αχλάδια
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού καστανή μη επεξεργασμένη ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
κρασί κόκκινο γλυκό
αμύγδαλο καβουρδισμένο

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα αχλάδια ολόκληρα, με προσοχή χωρίς να κόψετε τα κοτσάνια τους, τα βάζετε μέσα σε ένα ταψάκι πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο, τα περιχύνετε με κρασί, ώστε να μισοσκεπαστούν, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού και τα ψήνετε σε σιγανό φούρνο για 2 ½ με 3 ώρες, ώσπου να απορροφήσουν αρκετό σιρόπι και να μαλακώσουν συγχρόνως. Τα σερβίρετε κρύα πασπαλισμένα με αμύγδαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: