Υλικά:
1 κιλό αχλάδια
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού καστανή μη επεξεργασμένη ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
κρασί κόκκινο γλυκό
αμύγδαλο καβουρδισμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα αχλάδια ολόκληρα, με προσοχή χωρίς να κόψετε τα κοτσάνια τους, τα βάζετε μέσα σε ένα ταψάκι πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο, τα περιχύνετε με κρασί, ώστε να μισοσκεπαστούν, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού και τα ψήνετε σε σιγανό φούρνο για 2 ½ με 3 ώρες, ώσπου να απορροφήσουν αρκετό σιρόπι και να μαλακώσουν συγχρόνως. Τα σερβίρετε κρύα πασπαλισμένα με αμύγδαλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου