Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο, 10 Μαΐου 2008

Στιφάδο με Κεφτέδες

Υλικά:
1 κιλό κιμάς σόγιας
2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό, δάφνη
αλάτι, πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση:
Βράζουμε την σόγια να βράσει μέχρι να πιει το ζουμί της ή την μουσκεύουμε για μερικές ώρες. Μόλις γίνει, την τσίβουμε (αν χρειάζεται).
Προσθέτουμε στην τριμμένη ντομάτα αλάτι, πιπέρι, λάδι και τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά. Ζυμώνουμε τους κεφτέδες, βάζοντας μέσα τους λίγο αλεσμένο κρεμμυδάκι και σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις τους κάνουμε μπάλα τους πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην διαλύουν.
Βάζουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και από πάνω τους τους κεφτέδες, προσθέτουμε την δάφνη και τα μυροδικά μας, το λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία φαίνεται η συνταγή μόνο που δεν κατάλαβα: τη σάλτσα ντομάτας τί την κάνουμε τελικά;

Φωτιά + Πάγος είπε...

Καλησπέρα :)
Την σάλτσα ντομάτας την έχουμε στην κατσαρόλα που θα βάλουμε τα κρεμμύδια, τους κεφτέδες, την δάφνη και τα μυροδικά.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ! Πολύ καλή η συνταγή. Η μητέρα μου είχε κάνει σόγια στιφάδο πριν χρόνια και έτσι έψαξα στο internet και βρήκα τη συνταγή σου. Τη δοκιμάσαμε και μας άρεσε πολύ και γι' αυτό σήμερα την ξαναφτιάχνω!

Φωτιά + Πάγος είπε...

=)χαίρομαι που σας άρεσε