Yλικά:
300 γρ. φακές
6 μανιτάρια
1 ντοματοπιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φακελάκι τριμμένη φρυγανιά (ή και περισσότερη, ανάλογα το μείγμα)
αλάτι, πιπέρι, κύμινο, λάδι
Εκτέλεση:
Βάζετε τις φακές όλο το βράδυ να φουσκώσουν σε νερό. Την επόμενη μέρα, βάζετε τις φακές με ελάχιστο νεράκι στο μπλέντερ και τις αλέθετε. Πλένετε και αλέθετε και τα υπόλοιπα λαχνικά σας. Ανακατεύετε καλά το μείγμα σας προσθέτοντας την τριμμένη φρυγανιά, αν θέλετε προσθέστε και λίγο σουσάμι. Βάλτε λίγο λαδάκι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ανακατέψτε. Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα βάζετε το ταψάκι σας. Βάλτε λίγο νερό και λίγο λάδι στο ταψί για να καλύπτει τον πάτο του. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά απ την κάθε μεριά. Σερβίρετε με ρύζι βρασμένο, σαλάτα λαχανικών ή πατάτες βραστές.
2 σχόλια:
πολύ καλή ιδέα θα την δοκιμάσω.
Αν θες πάντως δοκίμασε στα μπιφτέκια -εγώ το κάνω και στα μπιφτέκια σόγιας και σε αυτά με μοσχαρίσιο κιμά- να βάλεις αντί για ψωμί ή τρίμα φρυγανιάς, νιφάδες βρώμης. Θα μείνεις εξαιρετικά ευχαριστημένος/η
Ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά =)
Δημοσίευση σχολίου