Υλικά:
1 1/2 κιλό φρέσκα κουκιά
7-8 αγγινάρες
2 φλυτζάνια λάδι
8 φρέσκια κρεμμυδάκια
άνηθο
αλάτι, πιπέρο
3 λεμόνια
Εκτέλεση:
Πλένετε και καθαρίζετε τα κουκιά, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ζεσταίνετε το λάδι ρίχνετε να μαραθούν μόνο τα κρεμμυδάκια και το άνηθο, μετά ρίχνετε τα κουκιά. Θα ψηθούν σχεδόν μόνο με τον αχνό, γι' αυτό όταν χρειάζεται, θα ρίχνετε λίγο λίγο ζεστό νερό, στο πλάι της κατσαρόλας, όχι πάνω στα κουκιά. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τις αγγινάρες και τις κόβετε στα δύο ή στα τέσσερα. Όταν τα κουκιά είναι σχεδόν έτοιμα, παραμερίστε τα λίγο στην άκρη της κατσαρόλας και ρίξτε τις αγγινάρες με το λεμόνι και το αλάτι.
1 σχόλιο:
Ολα ωραια και καλα μονο που...φρεσκα κουκια η ξερα?:)
Οπως και ναναι ευχαριστω!
Δημοσίευση σχολίου