Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Πρωινό με Κινόα


Υλικά:
  • 150 γρ. Κινόα
  • 2 μήλα
  • Μια χούφτα σταφίδες
  • Κανέλα σε ξύλο
Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κινόα με τις σταφίδες και όσο νερό χρειάζεται για να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μήλα κομμένα σε κύβους, καθώς και το ξύλο κανέλας και το αφήνουμε μέχρι να "πιει" όλο το νερό. Σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμο.

Υ.Γ. Σε περίπτωση που δεν έχουμε ξύλο κανέλας, μπορούμε στο τέλος να ρίξουμε τριμμένη κανέλα από πάνω.

6 σχόλια:

Maria's handmade είπε...

Γεια σου, τι κανεις? πολυ ωραιά η συνταγή σου, θυμήθηκα πως την εχω φαει κατι αναλογο σε διακοπές μου στο εξωτερικό.
Θα ηθελα να σε ρωτησω αν μπορω να την φτιάξω με αμαρανθο?

ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΗ είπε...

Γεια σου :)
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συνταγή. Είναι ένα πολύ καλό και θρεπτικό πρωινό...
Σε ό,τι αφορά τον αμάρανθο, δεν έχει τύχει να τον δοκιμάζω, οπότε δεν ξέρω αν θα ταιριάζει γευστικά με τα υπόλοιπα υλικά. Αν θες, δοκίμασε το και πες μας πως βγήκε. ;)
Ευχαριστούμε!

Φωτιά + Πάγος είπε...

=) Πήρα σήμερα ποπ αμαρανθου και θα δοκιμάσω νέες συνταγές. Σε ευχαριστώ πολύ που το ανέφερες γιατί δεν το είχα ανακαλύψει =)

Φωτιά + Πάγος είπε...

Δοκίμασα να φτιάξω την συνταγή αυτή με αμάρανθο, αλλά δεν μ' άρερε ιδιαίτερα. Υποθέτω όμως πως έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο του καθενός =)

Ανώνυμος είπε...

Ωραία φαίνεται η συνταγή σου.Επειδη άρχισα να τρώω Κινόα και κάνω διατροφη πόσες μερίδες ειναι η συνταγή?Πολυ καλό το site σου .

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά εγώ έκανα μια παραλλαγή της συνταγής κ αντί για κινόα(που την προτιμώ σε αλμυρές συνταγές),χρησιμοποίησα κεχρί,το οποίο εβρασα σε γάλα αμυγδάλου(αναλογία 1 μέρος κεχρι προς 2μερη γάλα),κ πρόσθεσα μισό μήλο τριμμένο,μαύρη σταφίδα,λίγο σιρόπι αγαυης,κανέλα κ γαρύφαλλο..εναλλακτικά για να κανω παραλλαγές προσθέτω κ cranberries ή αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα.Το κεχρί γίνεται σαν κρέμα κ είναι τέλειο για πρωινό...!!θα το δοκιμάσω όμως κ με κινόα να μου φύγει η περιέργεια.Φιλιά.Ελίσα