Υλικά:
1/2 φλυτζάνι φυτικό βούτυρο
1 φλυτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 1/2 φλυτζάνι κοινό αλεύρι
400 γρ. ξερά σύκα
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε μια ρήχη ορθοφώνια φόρμα και ντύστε με χαρτί φούρνου την βάση και τις πλευτές της, αφήνοντας το χαρτί να περισσεύει από τις δυο μακριές πλευρές.
Χτυπήστε βούτυρο, ακατέργαστη ζάχαρη και κανέλα για να αφρατέχουν. Ανακατώστε αλεύρι με μεταλλικό κουτάλι. Απλώστε τη ζύμη στη φόρμα και ψήστε την για 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά.
Βάλτε σε σκεύος σύκα, ξυλάκια κανέλας, ζάχαρη και 1/2 φλυτζάνι βραστό νερό. Αφήστε να πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε να μαλακώσουν τα σύκα και να απορροφηθεί το υγρό κατά το 1/3. Βγάλτσε την κανέλα και πολτοποιήστε το μείγμα στο μπλέντερ.
Ρίξτε το πάνω στη βάση και ψήστε το γλυκό περίπου 10 λεπτά ώσπου να πήξει. Αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα και κόψτε το σε μικρά τετργάωνα.
Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 55 λεπτά
Κομμάτια 15 μικρά
53 συνταγές για νόστιμα γλυκά φούρνου, εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου