Υλικά:
10 αγκινάρες
1 φλυτζ. ρύζι
1/2 φλυτζ. πλιγούρι
1/2 φλυτζ. φαγόπυρο
1 ματσάκι άνηθο
1 ντομάτα
2 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τις αγκινάρες, τις καθαρίζουμε και κρατάμε την "καρδιά" τους. Τις τρίβουμε με λεμόνι και τις βάζουμε να βράσουν μαζί με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Μετά προσθέτουμε το βουτυρο και αλάτι. Μόλις πάρουν μία βράση ρίχνουμε το ρύζι και το φαγόπυρο με το πλιγούρι. Μετά από λίγο ρίχνουμε την ντομάτα λιωμένη και λίγο αλάτι, πιπέρι και λεμόνι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου