Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο, 19 Απριλίου 2008

Καροτόπιτα


Υλικά:

Για την πίτα:
250 γρ. αλεύρι
2 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο
λίγο κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση:
1 κιλό καρότα
2 κρεμμύδια
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
0,1 λίτρα νερό
μαϊντανός ψιλοκομμένος
κρέμα γάλακτος (σε καταστήματα βιολογικών ειδών θα βρείτε και vegan κρέμα "γάλακτος")


Εκτέλεση:
Ζυμώστε καλά μαζί όλα τα υλικά για την ζύμη. Στρώστε με τη ζύμη μια βουτυρωμένη φόρμα και βάλτε την στο ψυγείο. Καθαρίστε τα καραότα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόψτε και τα κρεμμύδια. Βάλτε στη φωτιά το βούτυρο με το λάδι να ζεσταθούν και κατόπιν ρίξτε τα κρεμμύδια να ξανθύνουν. Προσθέστε τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλυτζάνι νερό και αφήστε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 15 περίπου λεπτά.
Ρίξτε στη φόρμα τη γέμιση από τα καρότα και ψήστε για 40 λεπτά περίπου στους 185 βαθμούς. Περιχύστε ομοιόμορφα την καροτόπιτα με την χορτοφαγική κρέμα γάλακτος, πασπαλίστε την με μαϊντανό και ψήστε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: