Υλικά:
200 γρ. φυτικό βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
300 γρ. αλεύρι
μήλα όσα πάρει
λεμόνι, κανέλα, μέλι (προαιρετικά)
Για από πάνω:
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. φυτικό βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το φυτικό βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ καλά. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Αν θέλουμε ρίχνουμε και ελάχιστο γάλα σόγιας για να γίνει πιο μαλακή.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Τους ρίχνουμε αν θέλουμε λίγο λεμόνι και κανέλα για να μην μαυρίσουν. Βάζουμε λάδι στο ταψάκι μας και από πάνω λίγο αλεύρι και λίγο ζάχαρη. Βάζουμε την ζύμη μας και από πάνω τα κομμένα μήλα. Σε μπολ ανακατεύουμε τα υλικά που θα τοποθετήσουμε πάνω από τα μήλα μας και τα τρίβουμε από πάνω τους.
Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 150 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Σερβίρετε με λίγη κανέλα και μέλι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου