Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι, λάδι
1 κιλό μελιτζάνες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση:
Αγοράζετε στενόμακρες μελιτζάνες, τις καθαρίζετε και κόβετε κάθε μία σε 4-5 στρογγυλά κομμάτια. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι. Τις αφήνετε σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι. Τις αφήνετε περίπου 20 λεπτά. Στο μεταξύ βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να καβουρδιστούν ελαφρά. Προσθέτετε τις ντομάτες.
Αφήνετε να βράσουν επί 10 λεπτά. Στραγγίζετε τις μελιτζάνες , τις στίβετε ελαφρά και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και 1 φλυτζάνι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του.
1 σχόλιο:
Φαίνεται πολύ ωραίο
Δημοσίευση σχολίου