Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2007

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά:
1 κιλό κολοκύθια
2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
Ι φλιτζάνι τυρί τριμμένο
1 φλιτζάνι φρυγανιά αλεσμένη
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκύθια, τα τρίβουμε και τα βάζουμε στο τρυπητό με 1 κουταλιά αλά­τι να στραγγίσουν όσο γίνεται περισσότερο. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμο­ποιούμε κάποιο ύφασμα και πιέζουμε τα κολοκύθια μέσα σ' αυτό ώστε να φύγουν τα υγρά.Σε βαθύ δοχείο μεταφέρουμε τα κολοκύ­θια και προσθέτουμε το μαϊντανό, τα κρεμμύδια, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί, το πιπέρι και τη φρυγανιά, ρίχνοντας και άλλη αν δεν είναι αρκετά πυκνό το μείγμα.Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανιστοί.

4 σχόλια:

Nikos είπε...

Μόλις τους έκανα...πολύ ωραίοι γίνανε...την τροποποίησα φυσικά λίγο...όπως συνήθως με όλες τις συνταγές που εφαρμόζω...
πρόσθεσα μέσα τριμένο σέλερι...άνηθο....κύμινο και πάπρικα.
επίσης για τυρί έβαλα παρμεζάνα με ένα άλλο κίτρινο...
και μιση ποσοτητα φρυγανια μιση ντακο!!!
:-)
(είμαι lacto ovo vegeterian)
και θα το καθιερώσω στις σταθερές φυτοφαγικές συνταγές μου!
;-)

Φωτιά + Πάγος είπε...

Δεν έχω δοκιμάσει να τρίψω σέλερι σε κολοκυθοκεφτέδες, θα το δοκιμάσω όμως κι εγώ γιατί μ' αρέσει γευστικά και πιστεύω πως θα ταιριάξει =). Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή =)

Nikos είπε...

Ναι μου άρεσε πολύ...Ελπίζω αυτό το ιστολόγιον να γίνει πολύ μεγαλύτερο και να μπουν πάρα πολλές νέες συνταγές,διότι η φυτοφαγία αυξάνεται οπότε και η ζήτηση για φυτοφαγικές συνταγές το ίδιο!

Και μόλις έτριψα πάλι κολοκυθάκια για να κάνω αύριο.
Αυτήν την φορά δεν έχω σέλερι.
αλλά έχω ένα ματσάκι δυόσμο που λατρεύω!
;-)
Οπότε θα αντικαταστήσω με αυτό τον μαιντανό γιατί έτσι και αλλιώς ο μαιντανός δεν είναι απο τα αγαπημένα μου πράσινα μυρωδικά.

Έρχεται και το καλοκαιράκι...το καλοκαίρι θα είναι πιο ωραία.

*Σκέφτομαι τους μισούς να τους τηγανίσω αύριο,και τους άλλους μισούς να τους αλευρώσω -για να μην κολλήσουν μεταξύ τους- και να τους αποθηκεύσω στην κατάψυξη για όποτε θέλω,έτσι έιχα κάνει και με κάτι ρεφυθοκεφτέδες και είναι μεγάλη ευκολία να έχεις κάτι γρήγορο να μαγειρέψεις.
Λέω να αποθηκεύσω στην κατάψυξη διάφορα είδη, τοματοκεφτέδες κλπ...

https://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.1965279454596.115502.1321181145

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία συνταγή για κολοκυθοκεφτεδες.... σίγουρα θα την δοκιμάσω!