Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008

Μαραθόπιτα

Υλικά:
1 κιλό μάραθο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας λάδι
2 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ή
1/2 κουτ. γλυκού αποξηραμένο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι

Για την ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι νερό
3 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. σούπας λεμόνι
1 κουτ. σούπας ρακή
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα ποτήρι νερό σε κατσαρόλα και μάζουμε το μάραθο και το κρεμμύδι να μαραθούν, προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για μισή ώρα. Στραγγίζουμε το μείγμα μας. Ετοιμάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για μία ώρα να ξεκουραστεί. Μετά την χωρίζουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού, ανοίγουμε λίγο στην παλάμη μας και βάζουμε μέσα 1 κουταλάκι μάραθο. Τραβάμε τη ζύμη γύρω-γύρω να κλείσει μέσα το μάραθο και πατάμε να γίνει πιτάκι. Τηγανίζουμε σε λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: