Υλικά:
1 κιλό καρότα
1 κιλό ζάχαρη (καστανή)
3 ποτήρια νερό
άρωμα βανίλιας
χυμό από 1 λεμόνι
1 κιλό καρότα
1 κιλό ζάχαρη (καστανή)
3 ποτήρια νερό
άρωμα βανίλιας
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα στον χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε να μαλακώσουν. Κατόπιν σουρώνουμε λίγο ζουμί φροντίζοντας να μείνουν 3 ποτήρια. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα με τα καρότα στη φωτιά, προσθέτουμε και τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προς το τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και τη βανίλια και κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου