Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007

Ντάκος ή κουκουβάγια


Υλικά

1 ή 2 παξιμάδια
1 ή 2 ντομάτες
λάδι
ρίγανη
φέτα (προαιρετικά)

Παρασκευή

Βρέχουμε με λίγο νερό το παξιμάδι να μαλακώσει και τρίβουμε με τρίφτη την ντομάτα πάνω του. Προσθέτουμε λάδι, ρίγανη και τριμμένη φέτα.

6 σχόλια:

θοδωρής είπε...

Ως βραδυνό το συνηθίζουμε με τη Μαρία. Μπορείς να προσθέσεις ό,τι σου προκύψει: από φρέσκο σκόρδο (αρκεί να αντέχεται από όλους...), μέχρι κολοκυθόσπόρους, ηλιόσπορους και ελιές.

Ενδιαφέρον θα είχε αν έγραφες γιατί ονομάζεται και "κουκουβάγια".

kalliopi είπε...

Καλημέρα Θοδωρή :)
Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις όσο θέλεις, σίγουρα.

Το γιατί ονομάζεται κουκουβάγια ομολογώ ότι δεν το γνωρίζω, αν θες πες μας :)

Ioannis είπε...

Μημπως το χρησιμοποιούσανε
παλία ως παγίδα για κουκουβάγιες
αφήνοντας το στα πρεβάζια τις
νύχτες ??

(Αστειεύομαι βέβαια)

kalliopi είπε...

χαχαχα

Φωτιά + Πάγος είπε...

Αυτό που έχω ακούσει εγώ είναι πως το λένε και κουκουβάγια εξ αιτίας του σχήματος που του δίνουν. Σερβίρουν έτσι τους ντάκους που μοιάζουν με κουκουβάγια. Τις ελιές για μάτια, την ντομάτα και σχήμα και την φέτα ως πούπουλα, δεν ξέρω αν ισχύει γιατί μόνο σε ένα μαγαζί μας σέρβιραν έτσι τον ντάκο, στην Κρήτη.

Ανώνυμος είπε...

Το πιο ωραιο φαγητο π εχω φαει...αν κ δν εχω παει στν Κρητη, η θεια μου μού έφερε παξιμαδια κ εκανε αυτη...μ εδωσε παξιμαδια κ ειδα τν συνταγη για ν τ κανω μονος μ...ειμαι πολυ χαρουμενος...