Υλικά:
1 κιλό μανιτάρια
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κρεμμύδι, 50 γρ. αλάτι, πιπέρι
30 γρ. μαργαρίνη
Μαρινάτα:
2-3 κουτ. σούπας ξύδι
5 κουτ. σούπας λάδι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 πρέζα ζάχαρη, 1 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
Πλύνετε, καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια. Περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε φέτες. Κόψτε την μαργαρίνη και μαράνετε τα κρεμμύδια. Προσθέστε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένο σκεύος.
Χτυπήστε όλα τα υλικά της μαρινάτας και περιχύστε τα βρασμένα υλικά. Ανακατέψτε καλά, αφήστε να τραβήξουν και μετά σερβίρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου