Υλικά:
700 γρ. μπρόκολο
500 γρ. μικρά ζυμαρικά (π.χ. πέννες)
1 κρεμμύδι καλά ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδου
2 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο,
πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζετε το μπρόκολο σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε. Βράζετε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι και αυτά να μαλακώσουν. Σωτάρετε το καλά ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σκόρδο στο λάδι και στο βούτυρο μέχει το κρεμμύδι να αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα.
Προσθέτετε το στραγγισμένο και ψιλοκομμένο μπρόκολο, το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι που το μπρόκολο να αρχίζει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα.
Τοποθετείτε τα ζεστά και στραγγισμένα ζυμαρικά σε μία προθερμασμένη πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτετε το μπρόκολο, τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά και τα αλατοπιπερίζετε αν χρειάζονται.
700 γρ. μπρόκολο
500 γρ. μικρά ζυμαρικά (π.χ. πέννες)
1 κρεμμύδι καλά ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδου
2 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο,
πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση:
Βράζετε το μπρόκολο σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε. Βράζετε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι και αυτά να μαλακώσουν. Σωτάρετε το καλά ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σκόρδο στο λάδι και στο βούτυρο μέχει το κρεμμύδι να αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα.
Προσθέτετε το στραγγισμένο και ψιλοκομμένο μπρόκολο, το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι που το μπρόκολο να αρχίζει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα.
Τοποθετείτε τα ζεστά και στραγγισμένα ζυμαρικά σε μία προθερμασμένη πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτετε το μπρόκολο, τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά και τα αλατοπιπερίζετε αν χρειάζονται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου