Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Κανελόνια με Μελιτζάνες

Υλικά:
Για τη ζύμη:
200 γρ. αλεύρι, αλάτι

Άλλα υλικά:
5 μεγάλες μελιτζάνες
3 κουτ. σούπας λάδι
300 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουτ. του γλυκού βασιλικός, μαϊντανός
βουτυρο φυτικό για το πυράντοχο
αλάτι, πιπέρι, λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Βάλτσε το αλεύρι στον πάγκο εργασίας κασκινίζοντάς το, κάντε μια λακουβίτσα στη μέση, βάλτε λίγο νερό και το αλάτι και ζυμώστε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και σφικτή. Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, σκεπάστε τη με μια πετσέτα και αφήστε την στην άκρη για 1/2 ώρα περίπου.
Ξεφλουδίστε 3 μελιτζάνες και κόψτε τις κατά μήκος σε 12 φέτες. Αλατίστε τις και βάλτε τις σε ένα στραγγιστήρι για 1/2 ώρα περίπου. Ξεπλύντε τις, σκουπίστε τις, τηγανίστε τις και βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί. Κόψτε τις υπόλοιπες 2 μελιτζάνες σε κυβάκια και κάντε ότι και με τις προηγούμενες.
Σωτάρετε ελαφρά το σκόρδο στο λάδι, προσθέστε τα ντοματάκια, το βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σιγογράστε τη σάλτσα για 10 λεπτά περίπου. Προσθέστε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και σβήστε τη φωτιά.
Αλευρώστε τον πάγκο εργασίας. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και ανοίξτε με τον πλάστη 2 φύλλα πάχους 2-3 χιλ. Κόψτε τα φύλλα σε παραλληλόγραμμα κομμάτια σε μέθερος μεγαλύτερο από τις φέτες τις μελιτζάνες (φτιάξτε 12 φύλλα). Βράστε τα φύλλα 4-4 σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4 λεπτά. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε ένα ταψάκι με κρύο νερό. Πάρτε τα ένα-ένα και βάλτε τα πάνω σε πετσέτα.
Ανακατέψτε σε ένα μπωλ τον μαϊντανό, αλάτι πιπέρι, την σάλτσα σόγιας και βάλτε σε κάθε φύλλο 1 φέτα μελιτζάνας, απλώστε λίγο από το μίγμα και τυλίξτε το φύλλο σε ρολό.
Αλείψτε με βούτυρο το πυράντοχο, αραδιάστε τα κανελόνια το ένα δίπλα στο άλλο, περιχύστε τα με τη σάλτσα. Βάλτε το πυράντοχο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

2 σχόλια:

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Αυριο τα κανω...και καλη μου ορεξη

Φωτιά + Πάγος είπε...

Την έκανες; Πώς σου φάνηκε; =)