Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Λαζάνια Σαλάτα

Υλικά:
50 γρ. λευκά, 50 γρ. πράσινα, 50 γρ. κόκκινα λαζάνια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. αρακάς
1 πιπεριά
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
4 κουτ. σούπας ξύδι (ή λεμόνι)
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Για τα χρωματιστά ζυμαρικά: τα πράσινα χρωματίζονται με σπανάκι ή μαϊντανό, τα κόκκινα με τοματοπολτό. Φυσικά μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα λαζάνια σε διάφορα χρώματα. Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατόνερο σουρώστε, ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε πολύ καλά. Όσο τα λαζάνια θα κρυώνουν εσείς ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά.
Κόψτε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ροδίστε τα σε λίγο φυτικό βούτυρο προσθέτοντας και το σκόρδο. Βράστε τον αρακά για περίπου 15 λεπτά και ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια.
Χτυπήστε καλά μαζί σε μαρινάτα το λάδι, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Αναμίξτε όλα τα υλικά με τα λαχάνια, περιχύστε τα με τη μαρινάτα και ανακατέψτε πολύ καλά. Σκεπάστε τη σαλατιέρα με ζελατίνα και αφήστε την, για καλύτερη γεύση, μερικές ώρες στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: