Υλικά:
1/2 κιλό φασόλια ξερά
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφήνουμε τα φασόλια σε νερό για ένα βράδυ. Πλένουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε.Βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για μισή ώρα περίπου. Μόλις βράσουν τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μάραθο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα φασόλια, τις ντομάτες, 2-3 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε. Προς το τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και βράζουμε άλλο ένα τέταρτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου