Υλικά:
250 γρ. φασόλια ξερά
1 κοφτή κουτ. γλυκού αλάτι
2 πιπεριές, 300 γρ.
250 γρ. λάχανο
1 κρεμμύδι
200 γρ (περίπου) καλαμπόκι από κονσέρβα
Μαρινάτα:
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:Βάλτε τα φασόλια να μουσκέψουν σε άφθονο νερό όλη τη νύχτα. Μετά βάλτε τα φασόλια με το νερό τους και 1 κουτ. γλυκού αλάτι να βράσουν για 70 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Σουρώστε τα και στραγγίστε τα καλά. Τα βράζετε ξανά για 25-30 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Πλύνετε καθαρίστε και κόψτε τις πιπεριές σε λεπτά ραβδάκια. Κόψτε το λάχανο και τα κρεμμύδια σε λεπτά κομμάτια. Ρίξτε όλα τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα μαζί με τα φασόλια και το καλαμπόκι και ανακατέψτε καλά.
Φτιάξτε μια μαρινάτα από χυμό λεμονιού, αλάτι, πάπρικα, σκόρδο και ελαιόλαδο και περιχύστε την σαλάτα. Βάλτε την στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρετε.
1 σχόλιο:
Κι εγώ ευχαριστώ για το σχόλιο :-)
Δημοσίευση σχολίου