Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Αβοκάντο Ταρτάρ

Υλικά:
2 ώριμα αβοκάντο
χυμός από ένα λεμόνι
1 καυτερί φρέσκια πιπεριά ή
1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή
1/2 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ή φρέσκο κρεμμύδι ή
ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα ή
ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης

Εκτέλεση:

Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Αλείψτε την κομμένη επιφάνεια ενός μόνο φρούτου με το κομμένο λεμόνι για να μην μαυρίσει. Βγάλτε με ένα κουτάλι τη σάρκα από το άλλο αβοκάντο, κομματιάστε την και λυώστε την με πιρούνι. Ρίξτε το μισό χυμό λεμονιού κι αναμίξτε. Το μίγμα πρέπει να γίνει σαν πηχτή λεία κρέμα.
Αναμίξτε την καυτερή πιπεριά (ή το κρεμμύδι) με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το μαϊνταννό, τα καρυκεύματα και το λυωμένο αβοκάντο. Το μίγμα δεν πρέπει ούτε να ξυνίζει, ούτε να καίει υπερβολικά.
Αν θέλετε, προσθέστε σκόρδο ή κι άλλο κρεμμύδι ή πιπεριά Φλωρίνης ή ψιλοκομμένη ωμή ντομάτα. Γεμίστε τα δύο μισά του αβοκάντο με το πικάντικο μίγμα και σερβίρετε.

Σερβίρετε το αβοκάντο ταρτάρ με ραβδάκια ωμού καρότου ή κοτσάνια σέλινου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: