Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008

Πράσινη Σούπα

Υλικά:
3-4 πράσα (500 γρ. καθαρό βάρος)
30 γρ. μαργαρίνη
1 λ. νερό
2 οικολογικοί κύβοι λαχανικών
500 γρ. πατάτες
αλάτι, ψιλοκομμένος άνηθος


Εκτέλεση:
Πλύνετε τα πράσα, κόψτε τα σε ψιλές φέτες και ροδίστε τα σε λίγη μαργαρίνη. Προσθέστε το νερό με τους κύβους και σιγοβράστε για λίγα λεπτά*. Καθαρίστε τις πατάτες, κόψτε τις σε κύβους και ρίξτε τις στον ζωμό.
Βράστε την σούπα για 10 λεπτά ώστου να γίνουν οι πατάτες. Βγάλτε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα, περάστε τις από την μηχανή του πουρέ (ή μπορείτε να τις λιώσετε εσείς), προσθέστε λίγο αλάτι και ξαναβάλτε τις στην σούπα για μια ακόμα βράση. Σερβίρετε την σούπα καυτή, πασπαλισμένη με άνηθο.

Ταιριάζει πολύ με μαύρο ψωμί. Μπορείτε να πασπαλίσετε την σούπα με φρέσκο κρεμμυδάκι. Είναι καλύτερο και οπτικά και γευστικά.

* Για πιο υγιεινό μαγείρεμα, αντί να ροδίσετε τα πράσα, μπορείτε να τα βάλετε να μαλακώσουν σε λίγο νερό και αντί για μαργαρίνη, να προσθέσετε στο τέλος λίγο λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: