Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή, 29 Φεβρουαρίου 2008

Χαλβάς με Σιμιγδάλι και Σουσάμι

Υλικά:
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
κανέλα σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι



Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα, καβουρδίζουμε σε χαμηλή φωτιά το σιμιγδάλι με το σουσάμι στο ελαιόλαδο, μέχρι να να ροδίσει. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Τέλος, βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα (ή σε ταψάκι), όταν κρυώσει τον βγάζουμε από την φόρμα του και σε κάθε μερίδα ρίχνουμε λίγη κανέλα.

Δεν είχα εύκαιρη την φόρμα και έβαλα τον χαλβά σε ταψάκι, γι αυτό είναι μακρόστενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: