Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008

Ρύζι με χουρμάδες

Υλικά:
100 γρ. ρυζάλευρο (3/4 φλυτζ.)
100 γρ. ξηροί χουρμάδες κομμένοι (3/4 φλυτζ.)

Εκτέλεση:
Βάζετε το ρυζάλευρο και τους χουρμάδες σε ρηχή κατσαρόλα με 2 1/2 φλυτζ. νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά ακόμη, ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.

Για περισσότερη γεύση προσθέτετε μέλι.

Για πιο τραγανή υφή το πασπαλίζετε με καβουρδισμένα κομματάκια ξηρών καρπών ή σπόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: