Υλικά:
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1/2 κιλό ρύζι
1 φλυτζάνι τσαγιού περίπου λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 φλυτζάνια τσαγιού ζεστό νερό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1-2 κομματάκια φλούδα κανέλλας
2 γαρύφαλα
αλάτι
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1/2 κιλό ρύζι
1 φλυτζάνι τσαγιού περίπου λάδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 φλυτζάνια τσαγιού ζεστό νερό
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1-2 κομματάκια φλούδα κανέλλας
2 γαρύφαλα
αλάτι
(προαιρετικά, μία ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και ένα ψιλοκομμένο κολοκυθάκι)
Εκτέλεση:
Ζεματάτε τις ντομάτες και αφαιρείτε το φλούδι. Τις κόβετε πρώτα στη μέση για ν' αφαιρέσετε τους σπόρους και κατόπιν σε φέτες. Τις βάζετε στη κατσαρόλα με το λάδι, το σκορδο και το μαϊντανό. Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου (προαιρετικά ρίχνετε και την ψιλοκομμένη πιπεριά και το ψιλοκομμένο κολοκυθάκι).
Ρίχνετε το ρύζι, αφού το πλύνετε καλά, και το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρύφαλα και 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.Όταν το ρύζι αρχίσει να βράζει, το ανακατεύετε, σκεπάζετε τη χύτρα και αφήνετε να σιγοβράσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου