Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες
250 γρ. λάδι (1 1/4 φλυτζάνι λάδι)
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αγοράζετε στενόμακρες μελιτζάνες, τις καθαρίζετε και κόβετε κάθε μια σε 4-5 στρογγυλά κομμάτια. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι. Τις αφήνετε περίπου 20 λεπτά. Στο μεταξύ βάζετε λίγο νερό και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο για να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό ή την πάστα λυωμένη σε 2 φλυτζάνια νερό. Αφήνετε να βράσουν επί 10 λεπτά.
Στραγγίζετε τις μελιτζάνες, τις στίβετε ελαφρά και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα προσθέτοντας και το λάδι. Βάζετε αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και 1 φλυτζάνι νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου