Υλικά:
• 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2-3 κουτ γλυκ. αλάτι
• 1½ φλιτζ. χλιαρό νερό
• 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
• 15 - 20 γρ. μαγιά νωπή
• σουσάμι μαύρο (προαιρετικά)
• σουσάμι λευκό
Εκτέλεση:
Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Ανοίγετε μια λακκούβα στο κέντρο του και ρίχνετε το χλιαρό νερό. Διαλύετε στο νερό τη μαγιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο.Τραβάτε αλεύρι από γύρω γύρω και ζυμώνετε ώστε το ζυμάρι να γίνει λείο, ομοιογενές και ελαστικό. Το κάνετε μια μπάλα, το σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος έως ότου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Δίνετε το σχήμα της λαγάνας με τον πλάστη. Το πάχος πρέπει να είναι 1 - 2 χιλιοστά. Την τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Σκεπάζετε πάλι, αφήνετε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά πιέζετε στην επιφάνεια τα δάχτυλά σας, δημιουργώντας τις χαρακτηριστικές «τρυπούλες» της λαγάνας.Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
• 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2-3 κουτ γλυκ. αλάτι
• 1½ φλιτζ. χλιαρό νερό
• 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
• 15 - 20 γρ. μαγιά νωπή
• σουσάμι μαύρο (προαιρετικά)
• σουσάμι λευκό
Εκτέλεση:
Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Ανοίγετε μια λακκούβα στο κέντρο του και ρίχνετε το χλιαρό νερό. Διαλύετε στο νερό τη μαγιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο.Τραβάτε αλεύρι από γύρω γύρω και ζυμώνετε ώστε το ζυμάρι να γίνει λείο, ομοιογενές και ελαστικό. Το κάνετε μια μπάλα, το σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος έως ότου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Δίνετε το σχήμα της λαγάνας με τον πλάστη. Το πάχος πρέπει να είναι 1 - 2 χιλιοστά. Την τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Σκεπάζετε πάλι, αφήνετε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά πιέζετε στην επιφάνεια τα δάχτυλά σας, δημιουργώντας τις χαρακτηριστικές «τρυπούλες» της λαγάνας.Αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με μπόλικο σουσάμι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου