Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2008

Πιπερόριζα τουρσί, Τζιντζερ τουρσί

Το τζίντζερ τουρσί λέγετε gari στην Ιαπωνία και σερβίρετε με σούσι. Δοκιμάστε να φάτε κομμάτια από το τουρσί ανάμεσα σε διαφορετικά είδη σούσι. Βοηθάει στο να καθαρίζετε το στόμα σας και να εναλλάσσετε τις γεύσεις.
Για δύο κούπες

Υλικά:
900 γρ. φρέσκιες πιπερόριζες
3 φλυτζάνια ξύδι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 κουτ. του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:
Πλύνετε την φρέσκια πιπερόριζα και ξεφλουδίστε την. Ψιλοκόψτε την και αλατίστε την. Αφήστε τα αλατισμένα κομμάτια σε ένα μπολ για μία ώρα. Μετά τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν και βάλτε τις σε δοχείο. Ανακατέψτε ρυζόξυδο και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και βάλτε τα να βράσουν. Ρίξτε το ζεστό μείγμα του ξυδιού και της ζάχαρης πάνω στις φέτες της πιπερόριζας. Αφήστε τα να κρυώσουν. Η πιπερόριζα αλλάζει το χρώμα της σε ανοικτό ροζ. Κλείστε το δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο.

http://japanesefood.about.com/od/sushiforbeginner/r/gari.htm

From Setsuko Yoshizuka,
Your Guide to Japanese Food

Δεν υπάρχουν σχόλια: