Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008

Ελβετική κρεμμυδοσαλάτα

Υλικά:
1 κιλό μέτρια κρεμμύδια
40 γρ. φυτικό βούτυρο

Σάλτσα:
3 κουτ. σούπας ξύδι
πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι




Εκτέλεση:
Διαλέξτε όσο το δυνατόν ισομεγέθη κρεμμύδια. Καθαρίστε τα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Ροδίστε τα σε λυωμένο βούτυρο ωσότου γίνουν τραγανιστά.
Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα, βάλτε τα σε σαλατιέρα και αφήστε τα να κρυώσουν. Στο μεταξύ χτυπήστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Βάλτε αρκετό πιπέρι, ώστε να γίνει η σαλάτα πικάντικη. Περιχύστε τα κρεμμύδια και τοποθετήστε τα για λίγο στο ψυγείο. Σερβίρετε τη σάλτσα κρύα.

Σερβίρετε με χωριάτικο ή μαύρο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: