Υλικά:
4-5 ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά
1 αγγουράκι
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ. γλυκού ξύδι
2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι γαλέτα
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 πρέζα δενδρολίβανο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα τριμμένα φύλλα φασκόμηλου
4-5 ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά
1 αγγουράκι
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουτ. γλυκού ξύδι
2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι γαλέτα
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 πρέζα δενδρολίβανο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα τριμμένα φύλλα φασκόμηλου
Εκτέλεση:
Καθαρίστε την πιπεριά , το αγγούρι, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σουρώστε τις τριμμένες ντομάτες. Ρίξτε στη γυάλα του μπλέντερ τη μισή πιπεριά, το μισό αγγούρι, το σκόρφο και τις σουρωμένες ντομάτες και αναμίξτε ώσπου το μίγμα να γίνει χυλός. Προσθέστε τον τοματοχυμό από τις τριμμένες ντομάτες, το ξύδι, το λάδι και τη γαλέτα και ανακατέψτε.
Τρίψτε τα υπόλοιπα λαχανικά στον τρίφτη και προσθέστε τα στη σούπα. Ρίξτε και τα μυρωδικά, ανακατέψτε και βάλτε το γκαθπάτσο για 2 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει καλά.
Αν θέλετε το πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι κατά το σερβίρισμα.
Ισπανική Συνταγή
Φωτογραφία από: http://www.costadelsol-vacationrentals.com/images/gazpaho.jpg
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου