Υλικά:
450 γρ. ανάμικτα καλοκαιρινά λαχανικά
50 γρ. ψίχα ψωμιού
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. αγγούρι
1 γλυτζάνι κέτσαπ
1/4 λ. άσπρο κρασί
1/8 λ. νερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βρέξτε και στραγγίστε την ψίχα. Καθαρίστε και πλύνετε τα λαχανικά. Βάλτε στη φυάλα του μπλέντερ τα λαχανικά σε κομμάτια, το ψωμί, το καθαρισμένο σκόρδο και το αγγούρι σε φέτες να γίνουν πουρές.
Αναμίξτε τον πουρέ των λαχανικών με την κέτσαπ, το κρασί και το νερό. Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε. Σερβίρετε τη σούπα παγωμένη.
Η σούπα αυτή ταιριάζει με ψωμάκια ψημένα στην σκάρα. Σερβίρετε τα ψωμάκια ξεχωριστά από την σούπα. Αν θέλετε πασπαλίστε τα με ψιλοκομμένο σκόρδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου