Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2008

Κόκκινες πιπεριές τουρσί

Υλικά:
1 1/2 κιλό πιπεριές Φλωρίνης (τοματοπιπεριές)
1 μικρό λάχανο
4 καρότα
1 ματσάκι σέλινο
8 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ξύδι
1 χούφτα αλάτι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε το πάνω μέρος από τις πιπεριές. Αφαιρούμε τους σπόρους τους. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα καρότα, το σέλινο και σκόρδο και γεμίζουμε μ' αυτά τις πιπεριές. Βάζουμε τις τοματοπιπεριές όρθιες σε γυάλινο δοχείο και αφού διαλύσουμε στο ξύδι το αλάτι, τις σκεπάζουμε φροντίζοντας να καλύπτονται όλες με την άλμη. Χρειάζονται 15 για να γίνουν τουρσί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: